Kaip Pasigaminti Tobulas Cezario Salotas – Receptas

Cezario salotu receptas

Cezario salotos – tai klasikinis patiekalas, kuris džavi savo paprastumu ir gardžiomis skonio kombinacijomis. Šis receptas padės jums pasigaminti tikras, namines Cezario salotas, kurios sužavės net ir pačius reikliausius valgytojus.

Reikalingi Ingredientai:

Salotoms:

  • 1 didelė romėninė salotos galva
  • 2 riekės baltos duonos arba bagetės (skrudinimui)
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus (skrudinimui)
  • 50 g parmezano sūrio (tarkuoto ar drožlių pavidalu)
  • 1 vištienos krūtinėlė (nebūtina, jei norite vegetariško varianto)

Padažui:

  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 šaukštelis Dižono garstyčių
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • 2-3 ančiuviai (arba 1 šaukštelis ančiuvių pastos)
  • 1 skiltelė čėsčnako
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Paruošimo Instrukcijos:

1. Skrudiname duonos gabalėlius:

  1. Supjaustykite duoną nedideliais kubeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite duonos gabalėlius, kol jie taps auksiniai ir traškūs. Padėkite į šalį atvėsti.

2. Kepame vištieną:

  1. Vištienos krūtinėlę pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Kepkite keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus, kol ji taps aukso spalvos ir gerai iškepta. Supjaustykite juostelėmis.

3. Ruošiame padažą:

  1. Mažame dubenyje ištrinkite ančiuvius ir smulkintą čėsnaką iki vientisos masės.
  2. Į dubenį sudėkite kiaušinio trynį, garstyčias, citrinos sultis ir gerai išplakite.
  3. Po truputį pilkite alyvuogių aliejų, nuolat maišydami, kol gausite vientisą, kreminį padažą.
  4. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų.

4. Surenkame salotas:

  1. Romėnines salotas gerai nuplaukite ir nusausinkite. Susmulkinkite didesniais gabalėliais.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas su padažu, kad kiekvienas lapelis būtų gerai padengtas.
  3. Ant viršaus dėkite skrudintus duonos gabalėlius, vištieną (jei naudojate), ir parmezano drožles.

5. Patiekiame: Patiekite salotas tuoj pat, kol duonos gabalėliai traškūs. Šis patiekalas puikiai tinka lengvai vakarienei arba kaip pagrindinė salota prie pietų stalo.

Skanaus!

Kiti straipsniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *